cluj@app-romania.ro 0725150506

Sistemul actual de votare este creat pe ideea de secretizare, aparent pentru protectia votului si a alegerii persoanei pe buletinul de vot, dar defapt favorizeaza fraudarea scrutinului electoral, pentru ca nu existe metode absolut sigure pentru cetateni de a afla daca datele lor de identificare nu au fost folosite la alta sectie de vot pentru vot multiplu sau pentru diverse alte tehnici de frauda.

APP propune ca procesul de votare sa devina transparent, sa dispara aceasta secretizare, astfel incat cetateanul sa isi arate alegerea facuta, iar apoi prin intermediul CNP-ului, numelui, datei de nastere, un site criptat sa ii poata arata in timp real la ce sectie a votat si cand. Sustinem aceasta idee deoarece in acest fel, daca cineva incearca sa fraudeze folosind numele unei persoane, platforma ii va arata persoanei in cauza ca numele acesteia a fost folosit in incercari ilegale de votare.

Cu alte cuvinte, daca tot ne dorim "o tara ca afara", atunci sa facem un pas concret si sa depasim stadiul de a avea retineri in a spune cu ce partid am votat. Sa fie toate detaliile clare, pentru ca la final rezultatul sa fie complet democratic si real.